Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix in een kom de boter, suiker en vanille suiker tot een romig geheel.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en blijf mixen totdat deze helemaal opgenomen zijn.
Vervolgens voeg je een flinke snuf zout toe en beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel, mix dit tot een luchtig beslag.
Doe de papiertjes in het cupcakeblik en vul deze met het beslag tot ongeveer 3/4 vol. Zet het blik in de oven en bak de cupcakes in 20 minuten gaar.
Ondertussen maak je de botercrème door 1 op 1 de boter met het poedersuiker te mixen. Voeg daarna het water en vanille-extract toe en mix het geheel nog een keer tot een mooie, gladde crème.
Vul een kom met wat fijne suiker en haal hier de donuts doorheen zodat ze een mooi suikerlaagje krijgen. Als het goed is zijn de donuts plakkerig genoeg zodat de suiker blijft zitten.
Wanneer de cupcakes klaar en afgekoeld zijn spuit je er een laagje botercrème op. Op de crème druk je de gesuikerde mini donut en klaar zijn de donut cupcakes.