Print

(Dirty) Chai Latte maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Officieel maak je chai latte in een pannetje door theeblaadjes te koken en trekken met kruiden en specerijen. Je kunt echter ook voor een zakje ‘Chai’ thee gaan en deze mengen met (vegan) melk voor een ‘Chai Latte’. Maar je kunt ook  eventueel een shotje espresso toevoegen voor een ‘Dirty Chai Latte’.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5-10 minuten
  • Yield: 1 ruime mok 1x
  • Category: Drinken
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Ingredienten voor een Chai Latte:

  • 200 ml kokend heet water
  • 1 zakje chai latte thee
  • 1 el. vanille siroop
  • 150 ml Alpro Barista Oat
  • snufje gemalen kaneel
  • 1 espresso (optioneel)

Extra:

  • ruime mok
  • melkopschuimer of koffiemachine met melk functie

Instructions

  1. Maak als eerste een mok Chai thee met behulp van het theezakje en kokend heet water. Laat een paar minuten trekken. Verwijder het zakje en breng op smaak met de vanille siroop.
  2. Klop de melk schuimend op. Schenk de melk bovenop de thee en strooi er een snufje gemalen kaneel over. Serveer de Chai Latte direct.
  3. Voor een Dirty Chai Latte schenk je een shot espresso (30 – 60 ml) erbij. Zorg er in dat geval dus voor dat je echt een ruime mok gebruikt. Je Chai Latte wordt dan echt een stuk donkerder van kleur en geeft een pittige twist. Serveer direct.

Notes

Liever zelf kruiden met thee gebruiken om chai van te koken? Meng hiervoor dan 2 theelepels zwarte thee blaadjes met 250 ml water. Breng aan de kook en draai daarna het vuur heel laag. Voeg een kaneelstokje, kardemom peul, 2 kruidnagels, plakje gember en steranijs toe om 10 minuten te laten trekken. Haal de thee door een theezeefje en giet in de mok. Volg het recept verder vanaf punt 2.