Print

Recept: Croissant Cereal maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Geheel volgens de meest recente TikTok trends kun je nu je eigen Croissant Cereal maken. Dat zijn een soort ontbijtgranen gemaakt van ienie mini croissants! Na de eerste keer bakken worden ze nog een tweede keer extra krokant gebakken met honing en kaneel! Lekker met melk en vers fruit. 

Ingredients

Scale
  • 1 rol koelvers bladerdeeg op rol (ca 270 gram
  • 2 eieren
  • 2 el. melk
  • honing, naar wens
  • kaneel, naar wens

Extra:

  • Pizzaroller of scherp mes
  • lineaal (optioneel)
  • schuimspaan
  • klein en fijn zeefje (theezeef)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hetelucht). Rol het bladerdeeg ondersteboven uit op het aanrecht.  Trek het vel bakpapier er af en plaats op een bakplaat.
  2. Leg het deeg ‘liggend’ voor je neer neer en snijd het van links naar rechts in 3 gelijke stroken van ca 7-8 cm dikte. Daarna snijd je van boven naar beneden stroken van ca. 1 cm dikte. Elke rechthoek dien je nu ook nog diagonaal door te snijden tot driehoekjes. Dit gaat het snelst met een pizzasnijder (roller) – maar dan moet je wel een beetje netjes kunnen snijden. Rol vervolgens elk driehoekje op tot een mini croissant. 
  3. Kluts in een kom de eieren met de melk. Verdeel de croissants in 3 – 4 porties. Heel elke portie even kort door het eimengsel en schep ze er met de schuimspaan uit. Laat even goed uitlekken (aftikken tegen de rand van de kom) en verdeel daarna de mini croissants over de bakplaat. Doe ditzelfde met de overige porties. Zorg dat de croissant elkaar niet raken.
  4. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de mini croissants goudbruin in 10-15 minuten.
  5. Zodra ze uit de oven komen lepel je er honing naar wens overheen. Stop kaneel in een fijn zeefje en poeder de mini croissants af met de kaneel. Schuif daarna de bakplaat weer terug in de oven en laat de Croissant cereal drogen gedurende 60 minuten op 100 graden Celcius. Laat daarna de croissant cereal volledig afkoelen.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaar gerust een week in een afgesloten doosje. Serveer zoals de met gewone ontbijtgranen ook zou doen: met melk of yoghurt en bijvoorbeeld vers fruit