- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Spray 6 muffin vormpjes in met bakspray en zet apart.
- Smelt de boter in de magnetron (op laagste stand) of op laag vuur in een pannetje. Meng vervolgens ook de suiker met de kaneel in een kommetje.
- Open het blik bladerdeeg en rol het deeg voor je uit. Snijd de rol in 3 gelijke stukken (volg de stippellijntjes). Druk met je vingertoppen de schuine diagonale stippenlijn dicht.
- Gebruik eventueel een deegroller om elke lap een beetje langer uit te rollen. 1-2 x er overheen is genoeg hoor.
- Kwast de drie lappen in met de gesmolten boter, maar probeer een heel klein beetje boter over te houden. Bestrooi ze vervolgens alle drie met het kaneelsuiker mengsel, maar probeer ook een heel klein beetje kaneelsuiker over te houden.
- Rol de drie stukken bladerdeeg in de lengte op, zodat je 3 lange dunne worsten krijgt. Snijd elke worst in de lengte doormidden, zodat je totaal 6 nog dunnere stukken deeg krijgt. Rol vervolgens elke stuk op, maar houdt de ‘open’ kant naar buiten. Plaats in een ingevette holte van de muffin vorm.
- Kwast de bovenkant van de Cinnamon cruffins in met een beetje overgebleven boter. Heb je dit niet? Dan kun je ook een eitje klusten en een beetje hiervan er overheen kwasten. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven theelepel kaneelsuiker.
- Plaats de muffintray in het midden van de oven en bak de ‘cruffins’ gedurende 15 minuten gaar.
- Verplaats de bakvorm daarna naar een rooster en laat de cruffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Bestuif lichtjes met poedersuiker en serveer direct! (Want een beetje warm zijn ze het allerlekkerst!).
Eet smakelijk! Groetjes, Betty