Print

Chocolade Kikkers maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb jij binnenkort een Harry Potter filmavond op de planning staan? Dan ga je natuurlijk aan de slag met het maken van deze iconische ‘snoepkikkers’ uit de verhalen. Ontzettend leuk om te doen en om te serveren. Check nog veel meer Harry Potter recepten op de site.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min. + afkoelen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 1 schaaltje 1x
  • Category: Snoep en Tussendoortje
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram pure of melk chocolade (druppels)
  • 1 zak Haribo Snoepkikkers (a 250 gram)
  • bakpapier

Instructions

  1. Breek de chocolade in stukjes en zet een paar blokjes apart. Smelt de chocolade naar keuze. Dit kan bijvoorbeeld au-bain marie (boven een warm waterbad). Of met behulp van een magnetron (steeds per 15 seconden verwarmen.). Heb je een inductie kookplaat dan kun je de blokjes ook in een klein pannetje stoppen en op de laagste stand laten smelten. 
  2. Na het smelten voeg je de laatste overgebleven blokjes toe en roer goed door om op te lossen. Dit brengt de temperatuur van de chocolade omlaag.
  3. Leg een bakpapier op een koel ondergrond. Haal een voor een de snoepkikkers door de chocolade heen. Je gebruikt hier het beste een vork voor. Tik zachtjes tegen de rand van de pan om overtollige chocolade af te laten druipen. Plaats daarna de snoepkikkers op het bakpapier om te drogen.
  4. Gebruik een klein gebaksvorkje om voorzichtig strepen te trekken vanaf het hoofdje van de kikkers tot over hun bips. Laat daarna opdrogen.
  5. Als de chocolade weer hard is geworden verplaats je de kikkers voorzichtig naar een serveerschaaltje. Enjoy!