- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed met een lap bakpapier de bodem en twee zijkantjes.
- Smelt de roomboter en de chocolade samen in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Voeg een snufje zout toe, roer goed door elkaar en draai het vuur uit. Laat het mengsel hierna een klein beetje afkoelen.
- Klop op hoge snelheid de eieren met de suiker en vanille wit en luchtig in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet het chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Niet alsjeblieft niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel door het brownie beslag.
- Verdeel tweederde van het brownie beslag over de bakvorm en spreid goed uit. Zet de overige eenderde van het beslag even apart. Maak de kom schoon en plaats terug in de keukenmixer.
- Voor het cheesecakebeslag klop je de roomkaas, creme fraiche en suiker romig met de mixer. Voeg het ei, vanille en de bloem toe en mix kort door. Schep dit beslag over de brownie laag in de bakvorm.
- Schep de overige eenderde van het browniebeslag in hoopjes op de cheesecake. Trek met een tafelmes vervolgens ‘swirls’ door het beslag om alles een beetje speels te verdelen. Bak daarna de cheesecake brownies gedurende 30-35 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm en snijd in blokjes.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty