Print

Recept: Carrotcake Havermoutpap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Pap gemaakt van havermout is een lekker voedzaam ontbijt. Deze carrotcake havermoutpap is een heerlijk variatierecept met wortel en rozijnen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout
  • 250 ml plantaardige melk
  • 40 gr geraspte wortel
  • 12 eetlepels rozijnen
  • snufje kaneel
  • 4 halve walnoten
  • 1 el maple syrup

Instructions

  1. Stop de havermout in een klein kookpannetje en giet hier de plantaardige melk bij.
  2. Voeg de wortel, rozijnen en kaneel toe, roer het geheel even goed door en breng rustig aan de kook. Afhankelijk of je grove vlokken havermout (15 minuten) of fijne vlokken havermout (5 minuten) kook je het geheel tot deze carrotcake havermoutpap. Blijf tussentijds wel regelmatig roeren
  3. Haal van het vuur en schep de carrotcake havermoutpap in een kom. Top af met de walnoten en overgiet met de maple syrup. Serveer direct!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever een ‘baked oats’ variant van dit recept maken? Halveer dan de hoeveelheid melk en roer alle ingredienten door elkaar. Voeg nog 0.5 tl bakpoeder toe. Plaats in een ingevette kleine ronde bakvorm (ca 12 cm) en bak de carrotcake baked oats gedurende 25 minuten in een oven op 180 graden (165 hetelucht). Dan is het net een klein carrotcake taart!