Print

Recept: Carrotcake Balls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 2 reviews

Voor de snelle trek zijn deze carrot cake balls een gezond en lekker tussendoortje. Deze carrot cake balls worden gemaakt van wortel, noten, dadels en rozijnen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Vegan

Ingredients

Scale

voor 10 balletjes (ter grootte van een bitterbal)

  • 150 gram pecan noten (ongezouten)
  • 100 gram ontpitte medjool dadels *
  • 100 gram geraspte wortel,
  • 50 gram kokosmeel (let op, geen rasp)
  • halve theelepel vanille extract,
  • halve theelepel Green Gypsy Chai Tea Mix of Pumpkin Spice kruiden,
  • 20 rozijntjes,
  • geraspte kokos, om de balletjes in te rollen.

( * gebruik je kleine en harde dadels, week deze dan een uur voor in warm water om smeuïg te maken.)

Instructions

  1. Stop de pecannoten, dadels, wortel en kokosmeel in de foodprocessor en laat laat deze een minuut draaien.
  2. Schraap met een spatel langs de zijkant van de kom, voeg de vanille en kruiden toe en laat de keukenmixer nogmaals een minuut draaien.
  3. Strooi wat extra geraspte kokos op een bord. Schep met een eetlepel een beslag uit de kom, druk twee rozijnen er in, vouw dicht en rol hier 10 stuks Carrot Cake Balls van, ter grootte van een bitterbal. Wentel deze door de extra geraspte kokos op het bord en plaats op een schaal. Dek de schaal af en laat daarna minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!