- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de spinazie alvast uit de vriezer en doe in een kom zodat het wat kan ontdooien.
- Breng in een ruime pan 1 liter water aan de kook, samen met de bouillonblokjes en de quinoa. Kijk even op de gebruiksaanwijzing van de quinoa of je het van tevoren nog moet wassen. Laat de quinoa 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Snij ondertussen de mozzarella en tomaat in dunne plakken en de rode ui in dunne ringen. Als de zongedroogde tomaten nog niet in reepjes zijn snij je die in reepjes.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de uienringen totdat ze glazig worden. Zet de ui apart.
- Vet het cakeblik goed in met de olijfolie of boter.
- Zodra de quinoa gaar is giet je het eventueel nog af als er nog teveel water in zit. Doe de quinoa in een kom en roer er de eieren, geraspte kaas, zongedroogde tomatenreepjes en een snuf zout en peper naar wens doorheen.
- Dan ga je de cake opbouwen in laagjes. Schep een derde van de quinoa in het cakeblik en druk het wat aan met een lepel. Dan verdeel je de spinazie eroverheen. Vervolg weer met een derde van de quinoa en druk ook dit aan. Leg de plakjes mozzarella erop en eindig met het laatste beetje quinoa dat je weer wat aandrukt. Verdeel de gebakken uienringen over de bovenkant en als laatste de plakjes tomaat.
- Zet de quinoacake voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou het tijdens de oventijd in de gaten.
- Laat de quinoacake even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de cake, zoals het hoort, in plakken. Bestrooi met wat fijngehakte verse of gedroogde basilicum eroverheen gestrooid.
Bewaartip: Als je plakken quinoacake over hebt kun je deze prima 1-2 dagen in de koelkast bewaren voor bijvoorbeeld de lunch de dag erna.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda