Print

Burrito met gehakt en rijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 400 gram rundergehakt
  • 400 gram Roerbakgroenten Mexicaans *
  • 1 zakje Burrito kruiden mix
  • 1 avocado
  • ½ limoen
  • 80 gram geraspte cheddar kaas
  • 4 grote tortilla wraps (Large)
  • 100 gram (zilvervlies) rijst
  • peper & zout
  • olijfolie

Instructions

  1. Als eerste zet je een pannetje water op voor het koken van de rijst. Check hiervoor de gebruiksaanwijzingen van het product voor de juiste bereidingstijd. Giet daarna af en stop terug in de pan.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt met de ui rul. Voeg de zak Mexicaanse roerbakgroenten toe en bak deze mee gedurende 4 minuten. Blijf tussendoor regelmatig omscheppen.
  3. Check altijd even de verpakking van de burrito kruiden mix voor juiste bereiding. In mijn geval voeg ik 100 ml water toe bij de kruiden aan de pan. Schep het geheel goed om en laat een paar minuten zachtjes mee stoven. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Ondertussen lepel je de avocado uit en stop in een kommetje. Knijp de limoen uit en prak het sap door de avocado.
  5. Verwarm de tortilla wraps volgens de gebruiksaanwijzing. Leg plat neer en bestrijk een strook in het midden royaal met de geprakte avocado. Leg aan een zijde van de strook een rij met gekookte rijst (zie foto’s).
  6. Schep daarna de burrito gehaktvulling evenredig in op de strook in het midden. Bestrooi elke wrap met 20 gram kaas. Rol de wraps daarna op tot Burrito en serveer direct!

Buen Provecho!

Notes

* Maak het jezelf gemakkelijk en koop een zak voorgesneden Mexicaanse Roerbakgroente met bijv. maïs, kidneybonen, sperziebonen, paprika, prei en witte kool. Je kunt ook dezelfde hoeveelheid aan groenten zelf voorsnijden of uit blik (wel even afspoelen voor gebruik) natuurlijk.