- Verwarm de barbecue op INDIRECTE en MATIGE hitte (rond 185 graden). In dit recept gebruiken wij enkel de bakvorm/onderkant van de gevogelte stomer. De standaard heb je niet nodig. Vet de bakvorm licht in met olie en zet apart.
- Smelt de roomboter, suiker en chocolade in een pannetje op laag vuur. Leg de chocolade bovenop, zodat dit IN de boter en suiker smelt. (Dit voorkomt aanbranden van de chocolade).
- Haal het steelpannetje van het vuur en klop 1 voor 1 de eieren door de gesmolten chocolade. Zeef vervolgens de bloem erboven en klop goed door het chocolade mengsel.
- Giet het browniebeslag in de gevogeltestomer. Laat eventueel afkoelen tot de BBQ klaar is voor gebruik.
- Plaats de gevogeltestomer in het midden van het bbq rooster en bak de brownie gedurende 20 – 25 minuten. De cake hoort in het midden nog een klein beetje zacht te zijn.
- Breek blokjes van de witte chocolade en stop deze in de ‘kom’ van de gevogeltestomer. Doordat de bakvorm nog warm is, zal de witte chocolade smelten. Ondertussen kan de brownie van de bbq even afkoelen.
- Pas op met aansnijden: dat je geen diepe krassen maakt in je bakvorm. Dat zou zonde zijn. Deze brownie van de bbq is warm het allerlekkerst en lepel er enkel nog de gesmolten witte chocolade overheen.
Als dit geen perfecte einde van de bbq feestje is, dan weet ik het ook niet meer.
Eet smakelijk in ieder geval!
Groetjes, Betty