100–200 gram chorizo, in dunne plakken (vleeswaren afdeling)
150–300 gram (jonge) kaas, in plakken,
2 eetlepels groene olijven tapenade,
snufje gemalen peper.
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop het ongesneden landbrood. Snijd het brood kruislings in met een broodmes. Let op dat je het brood niet helemaal doorsnijd.
Smelt in een steelpannetje de olie met de boter. Voeg de kruiden en een snufje peper toe en giet dit over het brood. Probeer het een beetje in de inkepingen te gieten.
Vouw plakjes chorizo en reepjes kaas tussen de inkepingen. Gebruik zoveel als je wilt, en het hangt natuurlijk ook een beetje af van de grootte van het brood. (Ik ben in ieder geval meer fan van teveel kaas in mijn borrelbrood in plaats van te weinig!)
Kwast de bovenkant van het brood en vooral de inkepingen in met de olijven tappenade en stop de plaat in de voorverwarmde oven.
Bak het borrelbrood met chorizo en kaas af gedurende 20 minuten. Serveer direct.