Print

Bonbons met rode peper (Brandende Liefde)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 10 minutes
  • Total Time: 5 hours 10 minutes
  • Yield: 30 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 + 100 gram pure chocolade,
  • 5 eetlepels slagroom,
  • 100 gram roomboter,
  • 2 eetlepels Amaretto of  Tia Maria likeur,
  • 1 theelepel gemalen peper,
  • 1 eetlepel rode peper (heel fijn gesneden).

 

Instructions

  1. Bekleed een kleine vierkante vorm (max. 25cm breed) met bakpapier.  Breek chocolade in stukjes.  Verwarm 500 gram chocolade + de slagroom au-bain marie.
  2. Snijd de boter in stukjes en roer ze door de warme chocolade massa tot een glad geheel. Laat de massa niet te heet worden.  Meng de likeur, gemalen peper en rode pepers door de chocolade.
  3. Schep de chocolade in de vorm en laat door en door afkoelen en opstijven.  Stort de stijve chocolade massa op een snijplank en snijd in blokjes.
  4. Verwarm de overgebleven 100 gram chocolade au-bain-marie, en doop één kant van de blokjes in de gesmolten chocolade. Laat daarna deze bonbons met rode peper goed opdrogen.

Fijne Valentijnsdag!

Groetjes, Betty