Print

‘Baked Feta’ met Gnocchi en tomaten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Makkelijk recept voor een ovenschotel met gnocchi of pasta. Maak deze viral ‘Baked feta’ trend met gnocchi aardappel kussentjes en tomaten. Je maakt dit recept echt in een handomdraai klaar en laat de oven het werk doen. Perfect als lunch of kleine vegetarische maaltijd op de Meatless Monday

  • Author: Nanda Appelman
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram feta kaas
  • 250 gram kerstomaten
  • 200 gram (verse) gnocchi
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel chilipepers (optioneel)
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (185 hetelucht). Vet een kleine ovenschaal in met olie.
  2. Pel de ui en snijd in dunne parten. Was de tomaten en verwijder het groen.
  3. Verdeel tomaten, uien en gnocchi over de schaal. Houdt het midden een beetje vrij. Hierin plaats je het blok feta kaas en zorg dat alles er netjes omheen past. 
  4. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper, Italiaanse gedroogde kruiden en eventueel wat chilipepers voor de pit. 
  5. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en gaar de ‘Baked Feta’ met gnocchi en tomaten gedurende 25 minuten. Haal uit de oven en roer voorzichtig door met een lepel om een soort saus te maken van de kaas en tomaten en de gnocchi er mee te bedekken. Serveer direct!

Eet smakelijk!