Print

Aziatische Hartige Havermoutpap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Start de dag met een hartige versie van Havermout pap maken. Dit recept voor Aziatische Hartige Havermoutpap serveer je met gebakken ei en bosuitjes, maar je kunt ook spinazie, paksoi, zeewier, taughe etc. gebruiken. Een heerlijk hartige maaltijd om van te smullen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 12 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Aziatische Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 ei
  • 50 gram fijne havermout
  • 250 ml water
  • ½ kippen bouillonblokje, verkruimeld *
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 12 tl. fijngehakte verse gember
  • 1 bosui, in ringen **
  • sesamzaadjes
  • srirachasaus
  • roomboter of olie om te bakken

Extra:

  • kookpannetje
  • koekenpannetje

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan met een beetje boter of olie. Breek het ei boven de pan en laat op laag vuur zachtjes stollen (aan een kant). Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Plaast een klein kookpannetje op middelmatig vuur en een heel klein beetje olie of boter to. Voeg knoflook en gember toe aan de pan en bak kort aan. 
  3. Dan gaat de havermout,  water, verkruimeld bouillonblokje erbij. Kook de hartige havermout pap in gedurende 5-10 minuten zachtjes gaar. 
  4. Serveer de Aziatische Hartige havermout pap in een ruime kom en serveer met een gebakken ei, sesamzaadjes, srirachasaus en bosui of eventuele andere groente toppings (zie notes).

Eet smakelijk!

Notes

*Je kunt het bouillonblokje (=zout) ook vervangen door 1 -2 eetlepels sojasaus of de glutenvrije tamari.

** In plaats van alleen een gesneden bosui kun je uiteraard ook meer groenten toevoegen aan dit recept. Bijvoorbeeld spinazie, paksoi, gewone ui, zeewier, taughe etc. Wat stevigere stukken groenten kook je mee in de pap en zacht vers bladgroen kan als topping bovenop de hartige havermoutpap gebruikt worden.