Schil de aardappels en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Stop beiden in een kookpan en voeg genoeg water toe om het onder te zetten. Tot slot gaat het zout erbij en plaats de deksel op de pan. Breng de aardappels aan de kook gedurende 20-25 minuten.
Ondertussen ga je het vlees bereiden. Verwarm een koekenpan of braadpan op mediumhoog vuur. Bak de rundervinken rondom en donkerbruin gedurende 15 minuten. Regelmatig keren.
Prik met een vork in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn. Giet het water af en stop de aardappels terug in de warme pan. Voeg roomkaas en nootmuskaat toe en stamp alvast tot een grove puree. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Voeg in 2 – 3 delen de rauwe andijvie toe en stamp deze rustig door de aardappels. Door de warmte zal de andijvie slinken, maar je wilt het geheel grof houden en met een bite. Verdeel de andijviestammpot over de borden en serveer er voor iedereen een rundervink bij.
In de warme koekenpan kun je nu nog even een scheutje water toevoegen en al verwarmende en roerende de aanbaksels losmaken met een houten lepel. Deze jus kun je vervolgens ook over de borden verdelen. Of serveer apart in een sauskommetje en geef er tevens mosterkaviaar bij.