Print
Vegetarische bietenburger met appelstroop en geitenkaas

Recept: Vegetarische bietenburger met appelstroop en geitenkaas

Cook

Inactive

Total

Yield 2 porties

Ingredients

Benodigdheden:

Instructions

  1. Snij het uitje en de knoflook heel fijn. Verwarm 1 el. kokosolie in een kleine koekenpan en bak het uitje tot deze glazig wordt. Voeg de knoflook en noten in de laatste minuut toe om even mee te verwarmen. Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen.
  2. Rasp de bietjes en doe deze in een kom. Kluts het ei en voeg deze toe aan de bietjes, samen met het afgekoelde ui-notenmengsel. Mix het mengsel met een staafmixer, niet egaal maar grof zodat er voldoende bite overblijft.
  3. Verkruimel de geitenkaas en roer de helft (50 gram) door het mengsel, samen met 1 el. appelstroop, een snuf peper en zout en de havermout. Dek het mengsel af en zet voor een half uur apart om te rusten. Op deze manier trekt het vocht in de havermout en wordt het een geheel.
  4. Na het half uur kneed je het mengsel en maak je er 2 bietjesburgers van. Als het mengsel nog te nat is voeg je wat extra havermout toe en laat je het nog even rusten. 
  5. Verwarm 1 el. kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers in zo'n 10 minuten aan beide kanten lichtbruin. Plaats een deksel op de pan zodat de burgers goed verwarmen, er zit immers een rauw ei in verwerkt. Sla deze stap over als je de burgers op de barbecue grilt!
  6. Halveer de broodjes en besmeer ze met de overgebleven appelstroop. Verdeel de rucola over de broodjes en plaats de vegetarische bietenburger er bovenop. Strooi de andere helft van de geitenkaas eroverheen en als laatste het kapje van het broodje.

Courses Hoofdgerecht met groente

Cuisine Hollandse keuken

Recipe by Betty's Kitchen at https://bettyskitchen.nl/vegetarische-bietenburger-appelstroop-geitenkaas/