• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt! Recepten, restaurants en meer

  • Home
  • Recepten Index
  • Restaurants
    • Restaurants in Friesland
    • Restaurants in Limburg
    • Restaurants in Noord-Holland
    • Restaurants in Overijssel
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in Zuid-Holland
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Detox
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Winkels
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer Reviews en Advertorials
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Groente Recepten / Tortilla met champignons (Spaanse omelet)

Tortilla met champignons (Spaanse omelet)

28 augustus 2017 Door Nanda Appelman 1 Comment

De Meatless Monday van vandaag is deze lekkere tortilla met champignons en walnoten. Geloof mij, met een paar puntjes van dit machtige gerecht heb je de rest van de avond een goedgevulde buik!

Tortilla met champignons (Spaanse omelet)

Tortilla’s zijn een typisch spaans gerecht! Het is een omelet met aardappels als basis en de variatie mogelijkheden zijn eindeloos!

Tortilla met champignons

Een tortilla is vrij machtig gerecht. In dit recept komt dat door de van eieren, aardappelen, kwark, walnoten en lekker veel kaas (sorry, iets minder gezond maar mijn guilty pleasure). Ik las laatst ergens dat de Spaanse omelet of Italiaanse frittata (dat is bijna hetzelfde). Vroeger was dit een gerecht was voor de armen. Want het maken van een tortilla is namelijk goedkoop, maar wel heel voedzaam. Bovendien kun je het vullen met wat je ook maar hebt liggen in de koelkast. Ideaal dus voor kliekjes groente en vlees op maken.

Deze Spaanse omelet is wel wat anders dan een gewone omelet voor de lunch. Een Tortilla is namelijk veel rijker en zwaarder gevuld. Na het diner hield ik een paar punten over, dus die kon ik wel lekker bewaren voor de lunch de dag erna. Een aanrader, want je neemt het makkelijk mee in een bakje en kunt het ook prima koud eten.

Tortilla met champignons (Spaanse omelet)
Print

Recept: Tortilla met champignons en walnoten

Cook 20 mins

Inactive 15 mins

Total 35 mins

Author Nanda Appelman

Yield 2 personen

Ingredients

  • 5 eieren
  • 200 gram volle kwark
  • 200 gram kruimige aardappels
  • 200 gram champignons
  • 1 bosui
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram walnoten (ongezout)
  • 75 gram Grana Padano
  • Peper en zout
  • 1 el. oregano
  • 2 el. olijfolie

Instructions

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Kook de aardappels in zo'n 10 minuten gaar en zacht.
  2. Hak of breek de walnoten fijn en rooster ze in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  3. Snij ondertussen de ui, bosui en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Verwarm 2 el. olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de bosui en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Giet de aardappels af en voeg ze, samen met de knoflook, oregano en een flinke snuf peper en zout, toe in de pan bij de ui en champignons. Bak dit nog enkele minuten mee. 
  5. Breek de eieren in een kom en kluts ze samen met de kwark en een kleine scheutje water. Rasp de Grana Padano met een grove rasp en schep tweederde (50 gram) door het ei-kwark mengsel. Roer ook de walnoten door het mengsel. 
  6. Schenk het ei-mengsel vervolgens in de koekenpan bij de groenten. Plaats een deksel op de pan en laat de tortilla met champignons 10 minuten bakken. Check de onderkant van de omelet wel in de tussentijd: als de omelet lijkt aan te branden, zet het vuur dan zachter.
  7. Na de 10 minuten keer je de omelet om. Als de bovenkant nog te nat is bak je hem nog iets langer aan dezelfde kant. Strooi de Grana Padano eroverheen, plaats de deksel weer op de pan en bak nog 5 minuten. Hou ook nu weer goed in de gaten of de omelet niet aanbrandt.
  8. Zodra beide kanten van de omelet lichtbruin zijn gekleurd is hij klaar om te serveren! Serveer de Spaanse tortilla  met champignons en walnoten  in aangesneden punten.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Courses Vegetarisch hoofdgerecht

Cuisine Spaanse keuken

Ga jij dit recept ook maken?

Tag @bettyskitchennl op Instagram en plaats hashtag #BettyskitchenNL.

Tortilla met champignons (Spaanse omelet)

 

Category: Groente Recepten Tags: aardappels, champignons, eieren, grana padano, hoofdgerecht, kwark, Nanda Appelman, Spaanse keuken, Spaanse omelet, vegetarisch, walnoten

About Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

« Chocolade Granola met Quinoa
Kip Piri Piri »

Reader Interactions

Comments

  1. DM

    3 januari 2018 at 8:09 pm

    Hi! Kan in plaats van kwark ook Griekse yoghurt gebruikt worden?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom in mijn online keuken! Hier deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

Zoeken

Asperge Recepten

Vier het voorjaar met asperges!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Barbecue Recepten

op 14 april gaan de nationale BBQ weken van start!

Sponsored

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg ons ook op Instagram

  • NU ONLINE
Utrecht is een absolute hotspot rijker! Eten bij @thestreetfoodclub is niet alleen heel leuk, maar het is een avontuur, een beleving. Van binnenkomst in een eclectisch interieur, tot en met de Streetfood hapjes van over heel de wereld! Samen met @thelemonkitchennl maakte ik dan ook een Resto Vlog en die vind je nu op YouTube! 
http://bit.ly/2HgrMme
#UTRECHT #utrechthotspot #streetfoodclub #janskerkhof #restovlog #thestreetfoodclub #skylight #glasinlood
  • Verlangen jullie ook naar de zomer? Vandaag krijgen we een lekker voorproefje dus zet de borrelplank maar lekker op tafel! Het recept voor deze glutenvrije en low carbs crackers (of dus toastjes) staat nu online!
#borrel #weekendbegintgewoonwateerderdezeweek #lijnzaad #crackers #lowcarbs #glutenfree #glutenvrij #hummus #almostweekend #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HwMKR7
  • Eten in een circulair restaurant in Utrecht. De locatie ziet er in ieder geval top uit!
Zie insta stories voor de gerechten. #TGH030 #utrechthotspot #rabobank #croeselaan #restaurant #exploreutrecht #circulair #kas #uitgenodigd @tgh_utrecht http://bit.ly/2EZFrwk
  • NU ONLINE
Afgelopen week ging ik o.a.naar Chaudfontaine voor een persreis en at ik onbeperkt croissants en bagels bij @stan_forthegoodlife . Je kunt het nu allemaal rustig terugkijken in de Weekvlog van afgelopen week!
#nuonline #clickbarelinkinbio #weekvlog #vlog #chaudfontaine #euromast #stanco #croissant @euromast010 @chaudfontaine_nl http://bit.ly/2HqKgDV
  • Hebben jullie een lekker weekend achter de rug? Voor mij was het even bijkomen van persreis naar Chaudfontaine. En na een middag brunchen en slenteren door de stad gaan nu toch echt de voetjes omhoog met een lactosevrije Baileys Almande. Ondertussen worden de filmpjes geupload voor de weekvlog en morgen beginnen we weer van voor af aan. Poeh he 😉
#whoiswithme 
#weekend #aaaaanditsgone #baileysalmande #foodpost #lactosevrij #amandelen #alcohol #baileys #tropical
  • NU ONLINE
Zondag-bakdag! En deze overheerlijke chocoladebrood met zoete aardappel kun je lekker meal prepped vandaag. Zorgt voor een goed en lekker ontbijt of tussendoortje. Wie lust er wel een plakje? 😍
#weekend #zondag #bakdag #heelhollandbakt #chocolade #chocoladebrood #zoeteaardappel #glutenvrij #granaatappel #hazelnoten  #breakfast  http://bit.ly/2qwjwIt
  • Zijn jullie al eens wezen eten in de (nieuwe) food court van Hoog Catharijne? Met o.a.Sla, Comptoir Libanese, Leon en @theburgerfederation ? Utrecht wordt steeds leuker vind ik, dus ik mocht jullie een lekkere Lunch foto dan ook niet onthouden 😁
Maak er een mooi weekend van!
#utrecht #lunch #burgers #fries #hoogcatharijne #hollandsetoren #burgerfederation #zaterdag #weekend

Copyright © 2018 Betty's Kitchen · disclaimer · ·Foodie Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in · www.Hypersmash.com