Print

Recept: Taco’s met gehakt en mais

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Taco’s met gehakt en mais uit de oven is het uiltieme TexMex comfort food. De knapperige schelpen taco’s van mais verwarm je voor in de oven. Beleg deze vervolgens met gebakken gehakt, bonen, mais en extra groenten en natuurlijk de taco kruidenmix van Santa Maria. Dat is puur genieten

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Mexicaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 pak Santa Maria Taco’s (schelpen) (12 stuks),
  • 1 grote ui
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 400 gram (runder)gehakt
  • 1 klein blikje mais (ca. 150 gram)
  • 1 klein blikje kidney bonen (ca. 150 gram)
  • 1 zakje Santa Maria Taco kruidenmix
  • 100 ml water
  • 1 potje Santa Maria Taco Saus
  • olijfolie, voor het bakken

Voor erbij:

  • 75 gram ijsberg sla, in stukken gesneden
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 flinke lepel creme fraiche
  • 1 zakje Santa Maria guacamole kruidenmix

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden celcius (120 hete lucht). Haal de tacoschelpen uit de verpakking en plaats op hun kant op de bakplaat. Laat het papieren bakje zitten, om breken te voorkomen. Bak de taco’s in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten en laat daarna afkoelen.
  2. Ondertussen pel en snipper je de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 4-5 minuten. Blijf af en toe roeren.
  3. Giet ondertussen de blikjes mais en kidneybonen in de bolzeef en spoel goed af onder de kraan. Laat uitlekken. Strooi het zakje tacokruiden in de pan, samen met 100 ml water. Roer goed door. Voeg vervolgens de mais, kidneybonen en het potje taco saus toe en roer nogmaals goed om. Laat het gehaktmengsel 5 minuten zachtjes doorstoven, zonder deksel.
  4. Maak ondertussen ook de guacamole: Snijd twee avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel de vrucht uit. Prak de avocado’s helemaal fijn. Roer hier vervolgens de creme fraiche en het zakje met guacamole kruidenmix doorheen. Zet apart.
  5. Vul de afgebakken taco’s met een klein beetje ijsbergsla. Stop er vervolgens 2-3 eetlepels gehaktmengsel in en zet rechtop in een ovenschaal. Serveer de taco’s met gehakt in de schaal en geef er de rest van de ijsbergsla en de guacamole  bij. Die kan men dan naar wens zelf nog over de taco’s doen.

Buen Apetito! (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty

Notes

Bewaar tip: Gevulde taco’s worden uiteindelijk zacht en zompig. Vul er dus niet te veel (2-3 stuks p.p.) en laat de overige tacovulling goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Stop de ongebruikte taco’s in een luchtdichte trommel of zak om te bewaren.  Beiden zijn max 2 dagen houdbaar en kun je dus verwarmen en afbakken om nog een keertje van te smullen