1 klein blikje kikkererwten (ca. 150 gram), uitgelekt,
1 teen knoflook, uitgeperst,
3 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel citroensap,
200 gram voorgekookte rode bieten, in blokjes,
2 volle eetlepels tahin (sesampasta),
1 theelepel balsamico azijn,
1 theelepel Ras el Hanout kruiden,
optioneel: een snuf cayennepeper,
peper & zout.
Extra:
Bolzeef,
keukenpapier,
foodprocessor (keukenmachine)
Instructions
Breng een liter water aan de kook. Stop de uitgelekte kikkererwten in een kom en giet hier het hete water overheen. Laat 2 minuten staan en giet daarna weer af. Wrijf met een keukenpapier flink over de kikkererwten, zodat de ‘velletjes’ loskomen. Pluk deze uit je zeef en gooi weg. (Zonder velletjes krijg je een veel romigere rode bieten hummus namelijk!
Pureer de kikkererwten met de knoflook, olijfolie en citroensap in de foodprocessor, gedurende 1-2 minuten.
Schep hier de rode bieten blokjes, tahin, balsamico azijn en Ras el Hanout kruiden en eventueel de cayennepeper bij en blijf pureren tot je een mooie gladde rode bieten hummus krijgt. Tussendoor kun je gerust 1-3 eetlepels water toevoegen om een gladder effect te krijgen. Serveer direct.