Print

Risotto met geroosterde bietjes en mozzarella recept

recept risotto met geroosterde rode bietjes en mozzarella
Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Schil de bietjes en snij ze in kleine blokjes. Schep ze in een ovenschaal goed om met 2 el. olijfolie, de balsamico-azijn, 2 van de 4 takjes Italiaanse kruiden (verknipt) en het uienpoeder. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven voor 45 minuten. Tussendoor schep je het 2-3 keer om.
  3. Ondertussen kun je aan de slag met het maken van de risotto. Snij de uitjes en knoflook heel fijn. Breng alvast 0.5 liter water aan de kook en los daarin het bouillonblokje op.
  4. Verwarm de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui glazig en verwarm op het laatst de knoflook nog even mee. Voeg vervolgens de risotto toe aan de pan en roer zodat de olie goed vermengd met de rijst. Blus af met de witte wijn en laat het vocht opnemen door de rijst. 
  5. Voeg een scheutje bouillon toe zodra al het vocht is opgenomen en leg de (bevroren) spinazieblokjes in de pan. Dit herhaal je totdat de bouillon op is. Voeg bij de laatste ronde de rest van de (verknipte) verse kruiden toe. Proef de risotto en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  6. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Schud regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Scheur ondertussen ook alvast de buffelmozzarella in kleinere stukken. 
  7. Zodra de bietjes geroosterd zijn en de risotto gaar kun je het gaan opdienen! Je kunt de bietjes door de risotto scheppen of apart serveren; aan jou de keuze. Serveer met risotto met geroosterde rode bietjes, de pijnboompitjes en mozzarella eroverheen verdeelt.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda