Print

Panna Cotta met Aardbeien en Basilicum recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten panna cotta:

  • 5 blaadjes gelatine,
  • 600 ml slagroom,
  • 60 gram suiker,
  • 1 vanille peul.

Ingrediënten fruit laag:

  • 300 gram aardbeien,
  • 4 eetlepels water,
  • 2 eetlepels sap van citroen,
  • 3 eetlepels (bruine) suiker,
  • 10 blaadjes basilicum, fijngehakt,
  • garnering: wat extra aardbeien + basilicum

Extra:

  • 2 kleine kookpannetjes,
  • vergiet,
  • staafmixer of blender,
  • 4 kleine glazen.

Instructions

  1. Week de blaadjes gelatine, in een kom met koud water, gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen stop je de slagroom en het suiker in een klein pannetje. Snijd de vanille peul doormidden, schraap deze uit en stop het merg+peul in de pan. Roer door en breng zachtjes aan de kook gedurende 10 minuten.
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze alroerende op in het slagroommengsel. Giet vervolgens in 4 glazen en stop de panna cotta in de koelkast om op te stijven, voor minstens 4 uur.
  4. Vervolgens ga je het fruit bereiden: Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd doormidden. op in een pannetje met de suiker, water en citroensap. Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje doorkoken gedurende 15 minuten. Wel af en toe blijven roeren. Voeg in de laatste minuut de basilicum toe. Pureer vervolgens het fruitmengsel en zet apart om af te koelen.
  5. Voor het serveren roer je het fruitmengsel even goed door en verdeel over de 4 glazen met panna cotta. Serveer de panna cotta met aardbeien en eventueel een blaadje basilicum.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty