Print

Recept: Yoghurt Pancakes met appel

gezonde pancakes met appel en yogurt soja suikervrij glutenvrij voedselzandloper recept bettyskitchen

Deze pancakes met yoghurt zijn een overheerlijk ontbijt. De Yoghurt geeft een frisse smaak aan de pancakes, maar daardoor krijgen ze ook een mooie fluffy structuur. Varieer gerust met meelsoorten, maar onderstaande combinatie is mijn favoriet!

Ingredients

Scale

Topping:

Extra:

Instructions

  1. Klop in een kommetje het ei los en roer hier vervolgens de soja yoghurt goed door.
  2. Meng in een grote kom, het (glutenvrije) bloem, amandelmeel, boekweitmeel, cranberries of rozijnen, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, bakingsode en kaneel, totdat alles goed verdeeld is.  Schep hier het ei-yoghurt mengsel bij en roer goed door met de garde.
  3. Verhit vervolgens een grote koekenpan met een beetje kokosolie. Schep met een sauslepel 3 hoopjes beslag in de pan en laat minstens 1 minuut bakken. Er zullen zich belletjes gaan vormen en de bovenkant zal wat stollen en dat is het teken om de appel pannenkoekjes om te draaien.
  4. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.
  5. Serveer de pancakes met appel aan tafel met de appel, wat extra yoghurt en druppel hier honing/stroop of siroop overheen. Top eventueel nog af met wat gebroken walnoten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty