Print

Recept: Low Carb Brood

Scale

Ingredients

Extra:

 

Instructions

 

  1. Gemalen lijnzaad is klaar voor gebruik, maar heb je net als ik gebroken lijnzaad in huis, maak deze dan even fijn in de vijzel. Meng vervolgens het lijnzaad met de amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom.
  2. Kluts het ei en giet dit samen met de room en de olie bij het lijnzaadmengel.LowCarb Brood 12-001
  3. Meng dit geheel vervolgens heel goed door. Je krijgt een beetje een dik papje, maar dat is ook de bedoeling. 
  4. Vervolgens spreid je het mengsel uit op een  (licht) ingevet bordje en stop deze in de magnetron. In 1 tot 2 minuten ‘poft’ als het ware het papje op tot een sneetje brood.

Als je het plakje brood vervolgens omdraaid, dan heb je een mooie egale bovenkant om je beleg op te doen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty