Print

Recept: Low Carb Brood uit de magnetron

recept low carb brood maken in de magnetron © bettyskitchen.nl

Dit glutenvrije low carb brood maak je in slechts een paar minuten klaar. Met ei, amandelmeel en lijnzaad als basis pof je het beslag op in de magnetron en maak er een plakje brood van dat perfect in je Atkins of Keto dieet past!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 broodjes 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Low Carb

Ingredients

Scale
  • 50 gr (gebroken) lijnzaad
  • 50 gr amandelmeel
  • 0.5 tl  (wijnsteen)bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 1 el (olijf)olie
  • 1 ei
  • 2 el amandelmelk

Extra:

  •  2 bordjes,
  • magnetron,
  • eventueel: vijzel.

 

Instructions

  1. Gemalen lijnzaad is klaar voor gebruik, maar heb je net als ik gebroken lijnzaad in huis, maak deze dan even fijn in de vijzel. Meng vervolgens het lijnzaad met de amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom.
  2. Kluts het ei en giet dit samen met de amandelmelk en de olie bij het lijnzaadmengel.
  3. Meng dit geheel vervolgens heel goed door. Je krijgt een beetje een dik papje, maar dat is ook de bedoeling. 
  4. Vervolgens spreid je het mengsel uit op een  (licht) ingevet bordje en stop deze in de magnetron. In 1 tot 2 minuten ‘poft’ als het ware het papje op tot een sneetje brood.
  5. Als je het plakje brood vervolgens omdraait, dan heb je een mooie egale bovenkant om je beleg op te doen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Nutrition

Keywords: ontbijt, brood, low carb, lijnzaad, amandelmeel, eieren, keto