Print

Recept Platbrood (Lavash) – slechts 3 ingredienten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit platbrood is zo gemakkelijk om te maken, dat je dit waarschijnlijk elke dag wel bij je maaltijd kunt serveren. Het is een simpel dun platbrood dat met bloem, volle yoghurt en zout wordt gemaakt. Het lijkt qua textuur dan ook een beetje op een tortilla wrap of Indiase naan.

Ingredients

Scale

Ingrediënten Lavash platbrood:

  • 300 gram bloem
  • 250 ml. yoghurt
  • 1 tl. zout

Ingrediënten sesam-tijmolie:

  • 60 ml. extra vierge olijfolie
  • 1 el. gedroogde tijm
  • 75 gram sesamzaad, geroosterd in een pan
  • 1 tl. chili vlokken of ‘crushed’ chili’s
  • 1 tl. grove zoutvlokken (bijv Maldon)
  • 2 tl. geroosterd komijnzaad (optioneel)

Instructions

  1. Vul het glazen potje met alle ingrediënten voor de sesam-tijmolie en schud goed door elkaar. Zet daarna apart.
  2. Voor het deeg meng je de bloem, yogurt en zout in een kom door elkaar, totdat je een zach en soepel deeg hebt. (Mocht je het deeg niet meteen gebruiken, dan kun je deze in bakpapier inpakken en maximaal 1 dag in de koelkast bewaren.)
  3. Verdeel het deeg in 10 – 12 porties, ter grootte van een golfbal.  Rol deze balletjes zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven ondergrond. Het deeg moet zo flinterdun zijn, zodat de bloem gaar is voor het brood aanbrandt.
  4. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur, en bak het broodje aan één kant, tot het opgeblazen is. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Draai het broodje daarna om en bak de andere kant ook gedurende 1 minuut.
  5. Haal het broodje uit de pan en kwast de bovenkant in met de sesam-tijmolie. Ga zo door tot alle broodjes gebakken zijn, en stapel ze op op een bord. Zo blijven ze langer warm.  

Eet smakelijk! Groetjes, Betty