Print

Recept: Hartig Havermout Ontbijt

recept hartig havermout ontbijt met parmezaanse kaas portobello tomaat

Het is geen geheim dat ik fan ben van havermout ontbijtjes. Dus ging ik eens experimenteren met een hartig havermout onbijt! Want die ontbrak nog in mijn recepten lijstje. En omdat ik zomerse sferen zit, voegen wij hier lekkere Italiaanse smaakmakers aan toe, zoals tijm en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hartig ontbijt met geroosterde groente.

  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 portobello’s
  • 250 gram trostomaten, aan een takje,
  • 120 gram havermout, 
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml amandelmelk, ongezoet,
  • 150 ml water, 
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt,
  • 8 takjes tijm, 
  • olijfolie, 
  • peper & zout.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat met bakpapier,
  • klein kookpannetje,
  • kwast.

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Leg de portobello’s en trostomaten op de bakplaat en kwast deze in met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en verdeel hier 6 takjes tijm overheen. Plaats in de oven gedurende 15 minuten om te roosteren.
  • Pel de knoflook en pers deze uit. Ris de tijm van de overgebleven 2 takjes tijm. Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in de kookpan en bak hierin de knoflook en tijm. Voeg de havermout toe, samen met de amandelmelk en water en breng aan de kook. Kook de hartige havermout pap in gedurende 5-10 minuten en breng op smaak met peper en weinig zout.
  • Haal de pan van het vuur, verdeel over 2 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas. Serveer elk bord met een portobello uit de oven, en de helft van de geroosterde tomaten.  Direct opeten.

 

Eet smakelijk,

Groetjes, Betty