Print

Recept: Gezonde Havermout Pancakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gezonde havermout pancakes glutenvrij en suikervrij! Ze worden gemaakt met eieren, banaan en dadels en zijn een guilt-free pleasure ontbijt op deze Blue Monday!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 185 gram havermout,
  • 3 theelepels bakpoeder,
  • 1 banaan,
  • 2 dadels, ontpit,
  • 2 grote eieren (L),
  • 1 theelepel gemalen kaneel,
  • 225 ml amandelmelk,
  • 1 eetlepel kokosolie, om in te bakken.

Extra:

  • foodprocessor,
  • bakplaat met anti-aanbak laag (of koekenpan),
  • Spatel of garde.

Instructions

  1. Maal de havermout fijn in de foodprocessor en zet daarna apart. Roer alvast het bakpoeder door de havermout, om goed te verdelen.
  2. Pel de banaan, breek in grove stukken. Hak de dadels in stukjes. Stop de banaan, dadels, eieren en kaneel in de foodprocessor en mix totdat alles gemengd is.
  3. Giet het banaan-ei mengsel en amandelmelk bij de gemalen havermout en meng goed door met behulp van een spatel of garde.
  4. Verhit ondertussen de bakplaat en smelt hier een klein theelepeltje kokosolie op. (Mocht je een koekenpan gebruiken, dan zul je meer olie nodig hebben)
  5. Schep met een sauslepel 3-6 hoopjes beslag op de plaat en laat minstens 1 minuut bakken. Check of de onderkant mooi lichtbruin gebakken is en draai dan vervolgende de pancake om..
  6. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Serveer de gezonde havermout pannenkoekjes terwijl ze warm zijn, want dat is het allerlekkerst!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Serveersuggesties gezonde havermout pannenkoekjes:

  • Gebruik 4 havermout pannenkoekjes op een torentje te bouwen
  • Beleg elke laag met 4 dunne plakjes banaan.
  • Strooi hier een paar cacaonibs en walnoten overheen.
  • Overgiet het geheel met honing, maple syrup, aguave siroop of stroop.