Print
gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)

Recept: gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)

Prep

Cook

Total

Yield 2-4 personen

Ingredients

Instructions

  1. Pel en snipper de uien. Snijd de kool en de riblappen in dobbelstenen van 2-3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout (of 'vegeta').Gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)
  2. Zet de uiensnippers in een pan met een laagje olie aan tot ze glazig zijn. Voeg dan het vlees toe en laat het een paar minuten meebakken. Het vlees dient rondom dichtgeschroeid te zijn.
  3. Snijd de tomaat in plakken en doe ze bij het vlees. Voeg als laatste de witte kool toe.
  4. Giet het water in de pan en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat alles in ongeveer 2 uur langzaam gaar stoven.
  5. Schep tegen het einde van de kooktijd de Ajvar er door heen, en laat nog een paar minuten doorkoken. Garneer het gestoofd rundvlees met de verse peterselie

Courses Soepen

Cuisine Balkan keuken

Recipe by Betty's Kitchen at https://bettyskitchen.nl/gestoofd-rundvlees-met-witte-kool/