• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Persoonlijk / Fotodagboek Oktober 2014

Fotodagboek Oktober 2014

6 november 2014 Door Betina Oostveen 5 Reacties

Bettyskitchen_door_lieketenhoedt_com

Moet je nou eens kijken:  Big smile! Bakkie food in mijn ene hand en het mobieltje in de aanslag. De foto is gemaakt door  Lieke Ten Hoedt tijdens een bloggersevenement afgelopen maand. Je leest hier en nog veel meer terug in het fotodagboek van Oktober 2014:

Bloggers bijeenkomst bij EEtwinkel Geniet in Utrecht

fotodagboek_oktober_bloggersbijeenkomst_eetwinkel_geniet-001Een van mijn favoriete hotspots in Utrecht is Eetwinkel Geniet. Ter ere van hun 5 jarig jubileum werd een handje vol lokale bloggers uitgenodigd om de nieuwe kaart te komen proeven, en om de nieuwe inrichting te bekijken. Het werd een gezellige brunch, waarbij wij heerlijk hebben gegeten. Echt een topper zijn de nieuwe salades op de kaart! En tot en met vandaag maak je ook nog steeds kans op een Mediterraan Genieten borrel voor 2 bij Eetwinkel geniet, dus doe mee als je nog niet mee hebt gedaan!

WijnSpijs Wandeling in Utrecht

Fotodagboek_oktober_wijnspijswandeling-001Daarna werd het tijd voor iets compleet nieuws: een WijnSpijs wandeling door mijn stadsie. De WijnSpijs wandeling wordt gedurende het hele jaar georganiseerd in diverse steden. In Utrecht deden maar liefst 7 verschillende (en hele goede!) restaurants mee. Je krijgt een platte grond van de stad en een strippenkaart om bij elk van die restaurants een hapje en een bijpassend wijntje te nuttigen. En tussendoor wandel je dus langs pittoresque plekken in de stad. Ik was vergezeld door een paar niet-Utrechters, dus het was ook ontzettend leuk om mijn stad door hun ogen te mogen ervaren. Binnenkort zal ik nog een uitgebreide blogpost hieraan wijden.

LifestyleLab in Amsterdam

fotodagboek_oktober_lifestylelab_amsterdam-001Afgelopen maand was tevens een nieuw Lifestyle Lab in Amsterdam. Deze inloop-persdag wordt georganiseerd door MissPublicity en WE PR, en is bedoeld om de nieuwste producten en merken in het zonnetje te zetten. Je kon je eigen zeepjes maken, maar ook wijnen proeven van o.a. Barefoot en Canei. Chocolade smikkelen van LoveChoc en juist lekker een kopje thee drinken van Sleepytime thee. Er zijn nog een aantal items waar ik binnenkort uitgebreid en meer aandacht aan zal besteden op deze blog, dus houdt de site in de gaten.

Rosti Mepal Kookworkshop in Amsterdam

Door Rosti Mepal was ik uitgenodigd om een kookworkshop bij te wonen in het Tobacco Theater in Amsterdam. Gezellig met een groep foodbloggers kennismaken en de nieuwe producten van Rosti Mepal bekijken. Daarna doken wij zelf de keuken in om alvast inspiratie op te doen voor het kerstfeest. Er is een leuk filmpje gemaakt van de middag en daarin zie je mij en nog meer ander bloggers voorbij komen.

De eerste saladebar van Utrecht: Salad Company

fotodagboek_oktober_salad_company_utrecht-001

Samen met Daina van Explore Utrecht ging ik op bezoek bij een nieuwe hotspot in onze stad. Met de komst van Salad Company heeft Utrecht nu zijn eerst echte salade bar in de stad. En nee mannen, een salade bar is niet alleen voor vrouwen! Jullie gaan hier binnenkort meer over teruglezen!

De Tasty in de Jaarbeurs Utrecht

fotodagboek_oktober_the_tasty

Afgelopen maand vond tevens ‘ De Tasty’  plaats. Een culinaire lifestyle evenement in de Jaarbeurs. Iedereen met een passie voor koken en eten kon hier zijn hartje ophalen bij een van de vele food stands of kookworkshops. Een leuke manier om kennis te maken met nieuwe merken en gewoon voor de gezelligheid. Uiteraard werd er volop geproefd en beproefd, dus binnenkort lezen jullie hier meer over.

Meetings in Luzern, Zwitserland

fotodagboek_oktober_luzern-001

Naast mijn blog werk ik ook nog steeds (part-time) op kantoor. Afgelopen maand mocht ik drie dagen lang ons hoofdkantoor in Zwiterland bezoeken. Mijn manager had er een leuke uitje van gemaakt door ons mee te nemen naar Luzern, een prachtige stad nabij Zurich. Uiteraard moest ik hier Zwitserse eetcultuur proeven en die is heel goed bevallen. Ik zal hier binnenkort een reisblog over schrijven voor als je zelf inspiratie zoekt voor een weekendje weg in deze prachtige stad.

Fairtrade Brunch met Max Havelaar bij Broei in Utrecht

fotodagboek_oktober_fairtrade_brunch_bij_broei_utrecht-001

Vorige week was het FairTrade week, waarschijnlijk hebben jullie al meerdere aanbiedingen bij diverse supermarkten voorbij zien komen met producten met het Max Havelaar keurmerk? Max Havelaar staat voor een eerlijke prijs voor de boeren (eerlijke handel) en veel producten zijn biologisch of organic. Zo kun je heel bewust en gezond een slag slaan. Met een aantal foodbloggers hadden wij een fairtrade brunch bij Broei in Utrecht. En toen werd het mij pijnlijk duidelijk dat er wel heeeeel veel producten met dit keurmerk te krijgen zijn. Tijd voor mij om hier ook bewuster naar te gaan shoppen, want ik vind het een goed initiatief.

Explore Utrecht Meet Up bij Goed Spul

Fotodagboek_oktober_explore_utrecht_meet_up

Voor alle (weekend) uittips in Utrecht moet je zeker Explore Utrecht gaan volgen. De site staat bol van de hotspots, evenementen en uitgaansgelegenheden, samengesteld door een team van Utrechtse bloggers. Hoewel ik reeds de eigenaresse van de site heb leren kennen, werd het tijd om ook de rest van het team te ontmoeten. Afgelopen maand organiseerde Explore Utrecht ook hun eerste Meet Up in Utrecht. In het kekke 2e Hands winkeltje:  Goed Spul aan de Plantage, werd een borrel gehouden voor ondernemers en bloggers uit Utrecht. Kirsten van JustK hield een presentatie over hoe succesvolle Nederlandse en Internationale bloggers het hebben aangepakt. En tevens hield Wouter, eigenaar van de Yoghurt Barn, een interactieve sessie over hoe belangrijk marketing (en bloggers) voor je bedrijf kunnen zijn. Een leerzame sessie dus. Een van de aanwezigen was tevens Marije van Marije Blogt en zij heeft een leuke, vlotte en uitgebreide blog over het event geschreven.  Bovenstaande foto is tevens ook gemaakt door  Lieke Ten Hoedt.

It’s My Party! / Happy Halloweenfotodagboek_oktober_eten bij Brass-001

En last, but not least..  het weekend waar ik heel het jaar al naar uit kijk: Mijn verjaardag / Halloween!  Dit jaar geen uitgebreid Halloween feest bij ons thuis, maar een rustige dag met familie en vrienden die op de koffie zouden komen.. Althans dat dacht ik.. afgelopen vrijdag transformeerde ik mij op de valreep om tot heks, met kromme neus en een spierwitte pruik, en gingen wij naar een Halloween Feestje in de Heksenketel. En toen ik hoopte om zaterdag het wat rustiger aan te doen, kreeg ik om 22.00 uur savonds nog zin om te gaan disco bowlen..  En het verjaardagfeestje verhuisde spontaan naar de bowlingbaan. Zo raar kunnen je dagen dus ook lopen. Ik voel me in ieder geval nog altijd jonger als mijn echte leeftijd 🙂

Dit was alweer mijn bomvolle Oktober maand. Ik hoop dat jullie er ook een mooie maand van hebben gemaakt? We gaan nu een nog koudere November maand in, maar hopenlijk kan ik mijzelf een beetje opwarmen door veel te gaan klussen in ons nieuwe huis. Stay tuned en tot het volgend dagboek!

Groetjes, Betty

 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

 

Category: Persoonlijk Tags: Amsterdam, Broei, de Tasty, fotodagboeken, lifestylelab, persoonlijk, Salad Company, Utrecht, WijnSpijs Wandeling

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Appeltaart Havermoutpap
Volgend bericht: 6x recepten met pasta »

Lees Interacties

Reacties

  1. Brenda (kookt)

    6 november 2014 om 7:22 am

    Wat heb je veel leuke fooddingen gedaan de afgelopen maand zeg, heerlijk!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 november 2014 om 10:40 am

      Hahah thanks Brenda! En ja het was zooo veel, dat ik niet eens de tijd heb gehad om het allemaal uitgebreid op papier te zetten in een blog. Komende maand hard aan de bak dus 😉

      Beantwoorden
  2. Estelle en Irene

    6 november 2014 om 1:45 pm

    Beste Betina,

    Ziet er allemaal mooi en lekker uit! Ik geniet van je fotodagboeken.

    Groeten, Irene

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 november 2014 om 1:46 pm

      dank je wel, en leuk om te horen 😉
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Sheelagh

    6 november 2014 om 5:06 pm

    Wow, wat een hoop leuke en lekkere dingen. Ik ben dus nog nooit bij eetwinkel Geniet geweest, eens proberen! En die wandeling klinkt ook erg goed (en lekker).

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in