Print

Recept: Enchiladas met pulled oats

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer Meatless Monday en ik heb een bijzonder Tex Mex recept voor jullie in petto! Deze enchiladas met pulled oats bevatten oa. haver in plaats van vlees, dus hoog tijd om eens kennis te maken met een vrij nieuw product in de schappen.

  • Author: Goldandgreenfoods.com
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: vegetarische gerechten
  • Cuisine: TexMex

Ingredients

Scale
  • 200 gram bimi (of groene asperges,
  • 1 ui, in dunne ringen,
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander,
  • 200 gram champignons in partjes,
  • 175 gram pulled Oats Nude,
  • 1 theelepel (hot) smoked paprikapoeder of chilipoeder,
  • 4 grote tortilla wraps,
  • 1 potje chunky wrap salsa of taco saus,
  • 100 gram geraspte cheddar kaas.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Kook de bimi gedurende 3 minuten en spoel daarna koud af. Laat uitlekken.
  3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de ui en de koriander glazig. Voeg de champignons en Pulled Oats toe en bak mee gedurende 3 minuten.
  4. Snijd de bimi in stukken van 2 cm en voeg toe aan de hapjespan. Breng het geheel op smaak met de (hot)smoked paprikapoeder, peper, zout en een derde van de salsa saus. Voeg tot slot de helft van de kaas toe en roer goed door.
  5. Vet een ovenschaal in met een beetje olie. Verdeel de vulling over de tortilla’s, rol ze op en leg (met de vouwkant naar beneden) in de ovenschaal. Schenk de resterende salsa saus over de tortillas en bestrooi met de overgebleven helft van de kaas.
  6. Bak de enchiladas met pulled Oats gedurende 10 minuten in de oven en serveer direct.