Print

Recept: Courgetti met worst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hebben jullie wel eens pasta gemaakt van courgette gegeten? Het is mijn favoriete manier om een glutenvrije en 100% groentepasta te maken, en met dit recept voor courgetti met een lekkere gekruide worst kun je lekker genieten in de ‘gezonder’ januari maand.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 150 gram paddestoelen
  • 3 takjes tijm
  • 300 gram (Italiaanse) braadworstjes, van goede kwaliteit
  • 2 courgettes
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra:

Instructions

  1. Pel de ui, en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder het groen en de zaadlijst en snijd de paprika in blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in parten of grove stukken. Ris de tijm van de takjes. Snijd de worstjes in ringen van 1-2 cm dik. 
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan (of wok) en bak hierin de ui en paprika glazig. Voeg de stukjes worst toe en rondom aan. 
  3. Voeg daarna de champignons en van de takjes geriste tijmblaadjes toe en bak dit mee gedurende 5 minuten, of in ieder geval tot het vlees gaar is en de champignons zacht zijn.
    recept pasta courgetti met worst betty's kitchen
    recept pasta courgetti met worst betty's kitchen
  4. Was ondertussen de courgettes en schil 4 zijdes met een julienne rasp. Hiermee krijg je prachtige dunne reepjes, en ziet de courgette er uit als spaghetti. Voeg de courgetti toe aan de pan en blijf roeren (lekker wokken!) totdat de courgette zacht wordt, maar niet tot pap koken.
  5. Breng de courgetti met worst op smaak met peper en zout en roer nog een laatste keer door en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty