Print

Recept: Glutenvrije Club Sandwich

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch

Ingredients

Scale
  • 4 reepjes ontbijtspek,
  • 2 eieren,
  • 6 sneetjes Schär Meisterbäckers Vital brood,
  • 4 plakjes gegrilde kipfilet,
  • 4 plakjes kaas,
  • 1 krop little gem sla,
  • 1 tomaat,
  • 1 avocado,
  • 1 eetlepel mayonaise,
  • 1 theelepel mosterd.

Extra:

  • koekenpan,
  • broodtoaster,
  • 2 prikkers.

 

Instructions

  1. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin het ontbijtspek uit, gedurende 2-3 minuten. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  2. In het achtergebleven bakvet bak je de twee eieren uit ‘ sunny side up‘. Of maak een roerei, net wat jij lekker vindt. Draai vervolgens het vuur uit en zet apart.
  3. Rooster vervolgens het Schär Meisterbäckers Vital brood in de broodrooster.
  4. Ondertussen spoel je de sla blaadjes af onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd vervolgens ook de tomaat in plakjes. Lepel tevens de avocado uit en snijd ook in plakjes. In een klein kommetje roer je de mayonaise los met de mosterd.
  5. En nu gaan we de glutenvrije club sandwich bouwen: begin met een geroosterde snee brood en besmeer de bovenkant met de mosterdmayonaise. Beleg met 1 blaadje sla, 2 plakjes kipfilet, 2 plakjes kaas en een gebakken ei. Dek af met nog een blad sla en een geroosterde boterham. Besmeer deze ook met mosterd mayonaise en leg een blaadje sla er op. Beleg vervolgens met 1/2 avocado, 2 strips uitgebakken ontbijtspek, 1/2 tomaat en wederom een blaadje sla. Dek af met nog een sneetje geroosterd brood en zet de club sandwich toren vast met een prikker.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty