Print
Chocoladebrood met zoete aardappel

Recept: Chocoladebrood met zoete aardappel

Cook

Inactive

Total

Yield 10 plakken

Ingredients

Benodigdheden:

Instructions

  1. Breng water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de aardappel en snij alvast in dunne plakjes. Kook de aardappel in 10 minuten gaar. 
  2. Prak ondertussen de banaan alvast en vermaal de hazelnoten, bijvoorbeeld met een hamer. Breek ook de chocola alvast in kleine stukjes. Vet de cakevorm goed in met wat olie of boter.
  3. Meng in een beslagkom het amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, de geprakte banaan, het cacaopoeder en eventueel de suiker. Mix het tot een egaal geheel met de mixer. Roer vervolgens de stukjes chocola en hazelnoot erdoorheen. 
  4. Zodra de zoete aardappel gaar is giet je hem af en prak hem fijn. Roer de aardappel ook door het beslag en schep alles in de cakevorm. 
  5. Zet het brood voor 40 minuten in het midden van de oven. Als de bovenkant lijkt de verbranden zet je hem in lager in de oven. 
  6. Laat het brood goed afkoelen voordat je hem in plakken snijdt. Je hoeft hem niet helemaal koud te laten worden hoor, als hij nog een beetje warm is, is hij het allerlekkerst. Dan is de chocola ook nog zacht en gesmolten;)

Bewaartip: Je kunt het chocoladebrood met zoete aardappel in plakken snijden en in de vriezer bewaren. Als je hem dus lekker in het weekend maakt heb je doordeweeks geen omkijken naar je ontbijt of een lekker tussendoortje!

Courses Ontbijt

Recipe by Betty's Kitchen at https://bettyskitchen.nl/chocoladebrood-met-zoete-aardappel/