Print

Recept: Caponata – gestoofde aubergines met gehakt

Scale

Ingredients

(Tip *  Laat de champginons achterwege en serveer dit gerecht met 200 gram gekookte pasta, bijvoorbeeld fusili)

Extra: Braad- of hapjespan.

Instructions

  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de aubergine en verwijder het groen. Snijd de aubergines eerst overlangs in plakjes, vervolgens in reepjes en daarna in blokjes van max. 2 x 2 cm. Probeer om niet te grote blokjes te snijden, want die zuigen zich helemaal vol met olie. Boen tot slot de champignons schoon en snijd in kwarten.
  2. Verhit een scheut olijfolie in de pan en bak hierin het gehakt rondom aan gedurende 2 minuten. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Dan gaan de blokjes aubergine erbij, met 2 eetlepels extra olijfolie. Bak rondom aan gedurende 5 minuten. Voeg eventueel nog een beetje extra olie toe, als het mengsel te droog wordt.
  4. Schenk de azijn in de pan, dek af met de deksel en laat op middelmatig vuur stoven gedurende 5 minuten.
  5. Giet het blik gepelde tomaten in een diep bord of kom en stamp lichtjes fijn met een pureestamper. Je kunt de tomaten ook eventueel uitknijpen met je handen (pas op je kleding!) Voeg de tomaten toe aan de caponata, samen met de champignons, oregano en basilicum. Roer goed door, breng opnieuw aan de kook en laat nog een extra 15 minuten stoven op matig vuur.
  6. Tot slot hak je de olijven grof en roer deze door de caponata. Deze zorgen namelijk voor een nog intensere smaak.  Breng de caponata op smaak met zout en peper en serveer dit gerecht direct!