Okee deze bananen cakejes met roomkaas zijn misschien niet de meest gezonde cakejes, maar ze zijn wel heel lekker als je van een zoet ontbijt houdt.
De roomkaas is een beetje hartig van smaak en dat combineert zo goed met de zoete bananen cakejes. En ze zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken.
Bananen hebben we toch altijd in huis, dus even een paar minuten mixen voordat je de douche instapt, heeft als resultaat dat er na het douchen verse cupcakes klaar staan!
Recept voor bananen cakejes:
(voor 12 cakejes)
Ingrediënten:
- 150 gram zachte roomboter,
- 150 gram fijne kristalsuiker,
- 150 bloem,
- 1 theelepel bakpoeder,
- 2 grote eieren,
- 1/2 theelepel kardemompoeder,
- 1 hele grote banaan (of anderhalve kleine banaan),
- roomkaas (naturel)
Extra: muffinvorm + papieren vormpjes.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Extra: Handmixer.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed een muffin tray met papieren vormpjes. Prak de banaan op een bord. Meng in een grote kom de boter, suiker, bloem, bakpoeder, eieren en kardemom zo’n 3 minuten door elkaar. Dit kan met een garde of een handmixer.
- Roer de geprakte bananen er door. Met een ijsscoop of eetlepel verdeel je het beslag over de muffin vormpjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bananen cakejes 5 minuten afkoelen alvorens ze uit de tray te halen.
TIP! Serveer de bananen cakejes met roomkaas. En voor een stevige zoete trek: mix je wat roomkaas glad met poedersuiker (bijvoorbeeld 50 gram roomkaas en 60 gram poedersuiker).
p.s. deze cakejes zijn ook geschikt om in te vriezen (max. 3 maanden), maar dan wel zonder roomkaas erop.
Een hele goede morgen gewenst!
Groetjes, Betty
Geef een reactie