Print

Recept: Avocado op brood met ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Avocado en ei gaan heel goed samen! Serveer dan ook eens avocado op brood met een gepocheerd ei!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1-2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 sneetjes (zuurdesem) brood
  • 1 grote rijpe avocado
  • ½ citroen
  • optioneel: snufje cayennepeper of paprikapoeder
  • 2 eieren
  • kiemgroente
  • sesamzaadjes
  • peper & zout

Instructions

  1. Rooster het brood in een broodtoaster of op een grillpan.
  2. Snijd de avocado overlangs, langs de pit, doormidden en draai de helften van elkaar af. Lepel het vruchtvlees er uit, leg op een plank en snijd in dunne plakken. Besprenkel hier het sap van de citroen over heen en verdeel de avocado over het brood. Breng op smaak met cayennepeper of paprikapoeder en een snufje peper en zout.
  3. Je kunt er ook voor kiezen om de avocado te prakken met het citroensap, de cayennepeper of paprikapoeder en het peper & zout. Smeer dit vervolgens uit over de geroosterde broodplakken.
  4. Nu top je de avocado op brood af met gepocheerde eieren. Uiteraard kunnen dit ook een zacht gekookte eieren zijn (6 minuten koken), of simpelweg gebakken in een beetje boter of olijfolie (4-5 minuten). Breng het ei ook op smaak met peper & zout.
  5. Serveer de avocado op brood met ei en bijvoorbeeld met kiemgroente en wat sesamzaadjes er overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty