Pompoen cupcakes

Pompoen cakejes 1 _ HEader-001Tijdens Halloween kunnen we niet om de pompoen heen. Het is daarom ook niet voor niets dat ik deze cupcakes met pompoen serveer tijdens een Halloween party. Door het gebruik van Pumpkin Spice is het een heerlijke kruidige cupcake geworden. En zijn ze niet schattig?

Daarnaast heb ik ook een heel handig filmpje gevonden over hoe een pompoen te snijden en schillen.

Recept: voor 12 Halloween pompoen cupcakes:

Ingrediënten cupcakes:

  • 1/2 pompoen (= ca. 500 gram),
  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur),
  • 150 gram fijne suiker,
  • 2 grote eieren (L),
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel Pumpkin Spice kruiden.

Ingrediënten topping:

  • 100 gram zachte boter,
  • 100 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 1 eetlepel heet water,
  • snufje kaneel,
  • oranje gekleurde fondant.

Bereidingstijd: 20 + 30 minuten.

Extra:

  • Oven,
  • bakplaat
  • bakpapier
  • muffintray voor 12 muffins/cupcakes,
  • papieren (Halloween) cakevormpjes,
  • uitsteekvormpje in de vorm van een pompoen.
  • fondantroller (of deegroller)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd en schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel over de bakplaat en rooster de pompoen gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Prak hierna grof met een vork en laat afkoelen.
  2. Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de muffintray met de papieren vormpjes.Pompoen cakejes 2-001
  3. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer gedurende 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe met de pumpkin spice en pompoen, en mix dit kort, maar goed, door elkaar. Verdeel het beslag over de cakevormpjes, en bak de cakejes gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de topping: mix de boter, met de poedersuiker, kaneel en een eetlepel heet water in een kom, en klop dit smeuïg met een handmixer. Bewaar de botercrème in de koelkast tot gebruik.
  6. Kneed een stuk oranje fondant om zachter te maken, en rol uit tot een lap. Steek met het uitsteekvormpje hier figuurtjes uit, en zet apart.
  7. Besmeer de bovenkant van de cupcakes met een dot botercrème en druk hier het fondant figuurtje in.

Happy Halloween!Pompoen cakejes 3-001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>